En Punktudsugning

En beskrivelse af forskellige udsugninger

Der er mange værksteder og sløjdlokaler, rundt omkring i Danmark, som har brug for udsugning, men de har det ikke, da det nemt kan blive en dyr omgang. Der findes mange forskellige slags udsugninger, en af de meste kendte er Punktudsugning, der skal man bruge en udsugningsarm. Hvis man skal bruge Punkudsugning skal man være meget sikker på, at man vil have en udsugnings løsning, der er meget nem at justere, men at der skal købes lidt ekstra ting hvis, man vil forøge dens radius, hvor den kan suge.

Sugearme er det man skal købe, for at få den ekstra længde, på en udsugningsanlæg. Det er meget nemt at finde dem, man skal bare søge på udsugningsarm eller noget ligende på Google. Man skal sørge for at slangerne har bevægelige led, da det så vil være meget nemmere at justere den, det giver den også mere fleksibilitet. Så skal den helst også have installeret en lukkespjælde, da den så vil være meget nemmere at håndtere.

Det er vigtigt for nogle at der er lys for enden af ens sugearm, da det vil spare en masse tid i længden, da man så ikke skal gå ret langt for at tænde lyset. Man skal passe på med hvad man suger op, da ikke alle sugere er lavet til at suge metalspåner eller den slags. Der findes nemlig både punktsugere til metal og træ, det kan nemt blive en dyr fornøjelse at bruge, den forkerte suger til en opgave den ikke er beregnet til.

Man skal altid passe på, hvor man køber sit udsugnings anlæg, da det ikke er alle, der er ret gode, og derfor kan det godt betale sig at læse anmelderser, da det som nævnt tidligere er vigtigt med den rette suger. Man skal også være opmærksom på, hvor meget man vil give, da det ikke er alle “billige” anlæg der er gode, man skal også sørge for at der er et service tjek på ens udsugnings anlæg mindst 2 gange om året.