Brugt IT og datasletning

Nu går jeg ind for genbrug, og det har jeg faktisk altid gjort, der er jo ingen grund til at smide tingene ud, hvis der er andre der kan bruge tingene. Sådan har jeg det også med mit brugte IT udstyr – IT udstyr kan være en bekostelig affære, og kan jeg hjælpe andre ved at sælge mit, så gør jeg da gerne det. Jeg køber jo også selv Brugt-IT udstyr hos brugt-it.dk, og det har altid virket perfekt, og der har aldrig været noget i vejen med det jeg har haft købt hos dem.

Brugt IT udstyr kan være mange ting, det kan være en computer, det kan være computer dele der sidder inden i en computer, det kan være kabler og hvad man ellers kan forbinde med IT-udstyr, men når man taler om de dele der er inde i en computer, så skal man nok lige have lidt styr på de tekniske ting – jeg selv ville ikke lige give mig i kast med at udskifte noget inde i en computer, så hellere købe brugt IT-udstyr.

Datasletning er vigtigt ved handel eller videregivelse af brugt IT udstyr – det tror jeg nok at vi snart har lært alle sammen at det er vigtigt – men derfra og så til at man selv kan lave en sikker datasletning, det er så noget helt andet – det er ikke bare at trykke på en knap der siger slet data eller datasletning, der er mange steder man skal tjekke og gøre noget før at alle ens data også er helt væk. Derfor vil jeg til enhver tid sige få slettet din data med sikkerhed fra nogen der virkelig har forstand på det.
Jeg ved at når man handler hos Brugt-it.dk så har de sørget for at alle de data der har været på det stykke it-udstyr man køber, er fuldstændig slettet, og der ligger ikke noget fra den tidligere bruger på tingene – det er i hvert fald noget jeg er tryg ved, når jeg handler hos dem – men også når jeg selv sælger mine ting, sørger jeg for at alle mine data er slettet fra den enhed jeg sælger eller forærer væk.